Fady Maalouf heeft een bewogen leven achter zich. Op 20 april 1979 werd hij geboren, midden tijdens de Libanese burgeroorlog. Tijdens zijn jeugd in het noorden van Beirut, zou hij de gevolgen van dit conflict zelf nog aan den lijve ondervinden. Meerdere keren werd hij door granaatscherven getroffen. "Ik moest drie keer worden geopereerd omdat mijn wonden opnieuw ontstoken raakten. Ze bleven steeds maar weer van die granaatscherven uit mijn huid verwijderen", zegt Fady. "Als je 13 bent, vind je je uiterlijk echt enorm belangrijk. Ik heb me toen bijna een heel jaar lang in mijn kamer zitten verstoppen en ben toen het contact met de buitenwereld vrijwel helemaal kwijtgeraakt."
In die voor hem moelijke tijden vond Fady's wens om zanger te worden zijn oorsprong: "Mijn stem gaf me toen nieuwe kracht en een nieuw zelfvertrouwen - dat heeft me toen uiteindelijk gered!" Hij was gefascineerd door het gezang van Celine Dion. Bij haar vond Fady de stem die hem zijn verwondingen zou laten vergeten. Fady begon zanglessen te volgen en in een kinderkoor te zingen. Als tiener gaf hij zelfs al eigen concerten. Dan ontdekte hij zijn passie voor mode en besloot naar Frankrijk te trekken om er modeontwerp te studeren. Hij liep er o.a. stage bij de Libanese ontwerper Elie Saab. Kort nadat Fady naar Libanon terugkeerde, vlamde de burgeroorlog er weer op. Fady's besluit om naar Duitsland te gaan "om zijn Duitse kant te leren kennen" - zijn oma en vader zijn Duits - kwam hierdoor vast te staan. Zonder geld en zonder de taal te kennen trok hij in 2006 naar Hamburg. Toen hij geen job als modeontwerper vond, werkte hij als barista in een café.
Fady leerde al snel Duits en spreekt vandaag 5 talen; naast zijn liefde voor de muziek ontwerpt hij kledij, schildert hij en schrijft hij kinderverhalen. Toen een paar vrienden hem aanraadden aan 'Deutschland sucht den Superstar' (DSDS) deel te nemen, volgde zijn ondertussen legendarische casting-optreden met het liedje 'Rehab'. Ondanks de tegenstand van Dieter Bohlen lukte het Fady bij de 15 laatsten te zijn en door de kijkers naar de eerste mottoshow (verschillende van de rondes van 'Deutschland sucht den Superstar' hadden een bepaald motto/thema, zoals 'Greatest Hits' of 'Duitsland vs Engeland') te worden gestuurd. Fady zong er 'Home' van Michael Bublé en verdiende hiermee het respect van de jury, maar vooral ook de liefde van het publiek.
Van toen af aan werd Fady na elke uitzending meer en meer de ster onder de kandidaten. Charmant, ontwikkeld, sterk van karakter en liefdevol zong en vocht hij voor de gunst van het publiek. Week na week kwamen steeds meer fans aan zijn voeten te liggen. Toen Fady Maalouf op 17 mei 2008 tijdens de finale de tweede plaats behaalde, leek zijn droom van een carrière als zanger ten einde te zijn. Op dat moment bereikte de liefde die zijn fans voor hem voelden echter meer dan ooit een hoogtepunt. Tijdens de dagen en weken na de finale werd platenmaatschappij Sony BMG door duizenden fans bestormd, met de vraag om Fady's single 'Blessed' uit te geven en hem een contract aan te bieden. Door deze in de geschiedenis van 'Deutschland sucht den Superstar' nooit geziene vraag, besloot het Sony BMG-label Columbia Deutschland om dit uitzonderlijke talent inderdaad te contracteren en niet enkel de single, maar meteen een heel album, onder de naam 'Blessed' uit te brengen. Hierdoor werd Fady de succesvolste tweede finalist van DSDS ooit. De factoren die tot zijn eerste platencontract hebben geleid, vervullen Fady met trots. "Het feit dat de platenmaatschappij er niet toe verplicht was mij een contract te geven, maar het alleen gedaan heeft om dat ze in me geloofde, vind ik gewoon geweldig."
(vielen Dank an William)
Dienstag, 3. Juni 2008
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
1 Kommentar:
aan degene die deze biografie geschreven heeft kan ik zeggen,
kompliment! Erg goed geschreven.
Tosca, Fadyfan!
Kommentar veröffentlichen